Woorden oefenen

Hoeveel woorden je kent in het Engels is ontzettend belangrijk. Als je woordenschat (je vocabulary) heel groot is, kun je makkelijker teksten lezen, makkelijker toetsen maken en is een mondelinge toets ook een stuk makkelijker.

Merk je nou dat je niet genoeg engelse woorden kent om liedjes of teksten te begrijpen of kom je niet goed uit je woorden tijdens een mondelinge toets, ga dan met deze opdrachten aan de slag.

** Kijken wat je niveau is? Maak deze test, die zich automatisch aan jouw niveau aanpast.  Je zou op niveau A2 moeten uitkomen om in klas 4 op Kader of Theoretisch je examen te halen.

Opdracht 1  Hier vind je de basiswoorden van Engels.

Opdracht 2   Kies een categorie, kies dan bovenaan je niveau. VMBO B en K kiezen voor A1 en A2, VMBO-T kiest voor A2 en B1). Lees eerst de woorden goed door. Kies dan onder de plaatjes voor Image Matching, speel het spel en klik dan op find the pairs. Maak het rijtje zo af.

Opdracht 3  Zoek de twee tegenovergestelde woorden.

Opdracht 4  Heel veel memoryspellen. Zorg ervoor dat je je koptelefoon op hebt!

Opdracht 5  (200 oefeningen!)

Opdracht 6   Klik een categorie aan. Klik dan onder de plaatjes op ‘start’.

Opdracht 7  Makkelijke woordjes. Klik een categorie aan, maak dan exercise 1 tot en met 4

Opdracht 8  Makkelijke woordjes (klas 1). Klik eerst de woordenlijst aan en luister de woorden, maak dan de opdrachten slepen, flashcard, overhoren en puzzel.

Opdracht 9 Moeilijkere woordjes (klas 2). Klik eerst de woordenlijst aan en luister de woorden, maak dan de opdrachten slepen, flashcard, overhoren en puzzel.

Opdracht 10 Moeilijkere woordjes (klas 3). Klik eerst de woordenlijst aan en luister de woorden, maak dan de opdrachten slepen, flashcard, overhoren en puzzel.
****Wil je opdracht 9 of 10 maken uit een Kader, Theoretisch, Mavo/Havo of                                            Havo/VWO boek? Klik dan hier

Opdracht 11 Oefenen op niveau? In 4K en 4T moet je deze woorden kennen. Klik op de tabbladen om te wisselen tussen games of onthouden of oefenen.

Opdracht 12  Films kijken en woorden oefenen? Via deze website kijk je films/filmpjes met Engelse ondertiteling. Snap je een woord niet? Dan kun je erop klikken en zie je de vertaling. Hij slaat het woord meteen op in een lijst met jouw lastige woorden. Die kun je daarna met een aantal spelletjes weer oefenen. Superleuk!